Indisch meisje Kunstschilder Els van der Heijden

Els van der Heijden

Kunstschilder Els van der Heijden maakt prachtige olieverfschilderijen. Els is 20 jaar geleden begonnen met het schilderen van abstracte kunst mbv. acrylverf en diverse structuurmiddelen zoals pasta’s, eierschalen, gaas en van alles wat ze hier en daar  tegenkwam.
Ze is blijven zoeken en heeft verschillende stijlen uitgeprobeerd omdat ze voelde dat wat ze deed haar niet alle voldoening gaf die ze wilde en ze was op zoek naar een eigen stijl. Net voordat de coronatijd uitbrak is ze gestart met olieverf, wat ze meteen een heel prettig en mooi medium vond.
Op dat moment is ze begonnen met portretten te schilderen van foto’s die haar aanspraken.
Ze heeft verschillende online cursussen gevolgd en veel bijgeleerd over techniek en materialen. Sinds vorig jaar is ze les gaan nemen bij een kunstschilder {Peter van de Borne}, om haar werk te verfijnen en door te leren.

 

AFKOMST          NEDERLAND


MEDIUM            SCHILDERKUNST

Artiestverklaring

Mijn voorkeur gaat uit naar het maken van portretten van mensen en dieren die mij een verhaal vertellen of een emotie laten zien. Ik hou van de schoonheid en kracht van mens en dier en wil dit graag op het doek overbrengen.

Naast het schilderen met olieverf maak ik ook werken met behulp van pastelpotlood en panpastel, dit zorgt voor een fijne afwisseling in mijn werk. Na vele verzoeken maak ik nu ook olieverfschilderijen en pasteltekeningen in opdracht, waar ik veel positieve reacties op heb gekregen

Els van der Heijden

Els

Een kleine greep uit de collectie Schilderijen van Els van der Heijden

Bekijk collectie
bekijk alle werken

Els van der Heijden

Biografie

Els van der Heijden is autodidact maar schildert al sinds 2004. Jaren heeft ze geschilderd voor vrienden, familie en kennissen en voor haar eigen interieur. 
Els is al die jaren op zoek geweest naar een eigen stijl die ze sinds 2024 gevonden heeft.

TENTOONSTELLINGEN / MEDIA

2024

Kulav Gallery, Sint-Franciscusstraat 33 Lommel (BE) 
6 april 2024 t/m 28 april 2024
Elke zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.