Glaskunst handveger en blik gerrit lavrijsen

Gerrit Lavrijsen 

Gerrit maakt unieke glaskunst en vindt inspiratie overal om hem heen. Hij is een master in deformatie kunst met verrassende resultaten.

Gerrit is net zoals zijn vrouw Claudia Kuyken pas in september 2021 begonnen met Glaskunst. Gerrit is een opkomend kunstenaar met buitengewoon potentieel en een intrigerende creatieve toekomst.

Naast glaskunst maakt Gerrit ook glaskunst ter nagedachtenis en betaalbare glazen juweeltjes, schalen en vazen. Zijn duurdere stukken glaskunst verkoopt hij via de Galerie Kulav. 
Zijn glaskunst kunt je vinden op: www.gerritlavrijsen.nl
Zijn glaskunst ter nagedachtenis van dierbaren op: www.nagedachtenisglas.nl

AFKOMST          BELGIE


MEDIUM            GLASKUNST

Artiestverklaring

Inspiratie haal ik uit de wereld om mij heen. Ik ben geobsedeerd door wat ik allemaal met glas kan doen. Deformatie kunst is een van mijn specialiteiten maar ik maak ook gebruik van allerlei andere kunststromingen om mijn glaskunstwerken vorm te geven..

Ik had nooit gedacht dat glas mij zoveel voldoening kon geven. Het is een van de meest moeilijke materialen waar ik ooit mee gewerkt heb. Elke morgen kijk ik weer in mijn glasoven om de mooiste creaties te vinden. 

 

 

Gerrit

Een kleine greep uit de collectie Glaskunst van Gerrit Lavrijsen

Bekijk collectie meer over gerrit
bekijk alle werken

Gerrit Lavrijsen

Biografie

Gerrit Lavrijsen is geboren in 1964 in Duizel (Noord-Brabant, Nederland) en woont sinds 1990 in het Lommel in België. Om precies te zijn in het pittoreske Lommel-Kolonie waar het heerlijk toeven is.

Gerrit heeft bijna zijn hele leven in de Metaal gewerkt en is sinds 2021 begonnen aan Glaskunst. Hij maakt voornamelijk figuratieve kunst, juwelen maar ook deformation art is iets waar hij zijn creativiteit in kwijt kan.
In zijn eigen Glasatelier is hij van alle gemakken voorzien, glasovens, glaszagen, polijstmachines, een zandstaalcabine kortom alles is voorradig om zijn unieke glaskunst en juwelen te maken. 

De juwelen en een aantal andere betaalbare glaskunstwerken kun je op zijn eigen site vinden: gerritlavrijsen.nl. De duurdere en exclusieve exemplaren verkoopt hij via de Kulav Gallery.
Je kunt dus van deze kunstenaar zowel exclusieve stukken kopen als betaalbare glaskunst. Gerrit wil hier ook niet van afstappen. Hij vindt dat iedereen een stukje glaskunst moet kunnen bemachtigen en vraagt op zijn eigen site dan ook geen verzendkosten. Zijn eigen site is dan ook zeker de moeite om eens te bezoeken!

ONDERWIJS

6 jarige opleiding Glaskunst bij KANL in Lommel BE (start september 2021)

TENTOONSTELLINGEN / MEDIA

2023
Glass unlimited 2022, CC de Adelberg Lommel (BE)
9 juni 2023 tot en met 9 juli 2023

Gallery Kulav, Lommel (BE)
1 april 2023 tot en met 30 april 2023                
…………… lees meer >>>

GLAS magazine voor glaskunst
Uitgave 2022/2

Glazen huis Lommel (BE)
2 april 2022 tot met 19 april 2022

SOCIAL MEDIA

Instagram
Pinterest
Facebook
Website: gerritlavrijsen.nl

 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief