Saranus Beeld kunstenaar Jan de Bakker

Jan de Bakker

Kunstenaar Jan de Bakker maakt al jaren kunst. De ideeën voor zijn werken ontstaan veelal spontaan en vanuit gebeurtenissen die hem raken.
Zijn werken zijn divers zowel abstract en figuratief en als installatie vormgegeven. Jan voert zijn ideeën uit middels tekeningen, schilderijen in aquarel, zijde of acryl, en in 3D.
De 3D werken worden meestal in voorbereiding als miniatuur gemaakt.

AFKOMST          BELGIE


MEDIUM           SCULPTUREN

 

 

Artiestverklaring

 

Ik sta altijd voor de uitdaging om uit te vinden of er een match kan ontstaan tussen het idee met de materie waarmee het kan worden gemaakt. De techniek waarmee dat kan, speelt daarbij ook een belangrijke rol.

Ideeën heb ik meer dan voldoende, altijd gehad!

Een recent vernieuwend element in mijn kunstenaarschap en proces, is de samenwerking met mijn kleinkind Faye. Het beeld Saranus dat nu bij de kunstacademie in Lommel (BE) staat, is daar onder andere een resultaat van.

Jan de Bakker

Jan

Een kleine greep uit de collectie van Kunstenaar Jan de Bakker

Bekijk collectie
bekijk alle werken

Jan de Bakker

Biografie

Jan de Bakker is in 1940 geboren te Eindhoven (NL) en is altijd gefascineerd geweest door het bedenken en creëren van ontwerpen.

Tekenen en schilderen(aquarel en zijde), het ontwerpen en maken van meubels en het realiseren van een eigen huisontwerp (achthoekig), heb ik gedaan in de spaarzame vrije tijd als innovator in het bedrijfsleven.

In de opleiding ‘Beeldende kunst’ bij de kunstacademie in Overpelt, heb ik me bekwaamd in 3D vormgeven, vooral met de focus op het beheersen van technieken en materialen.

Dit na mijn werk in het bedrijfsleven,

TENTOONSTELLINGEN / MEDIA

2024

Kulav Gallery, Sint-Franciscusstraat 33 Lommel (BE) 
6 april 2024 t/m 28 april 2024
Elke zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.

2023

Bodem, Galerij CCDA, Adelbergpark 1 Lommel BE
25 november 2023 tot en met 3 december 2023