Sportwagen Kunstenaar Marc Van De Merlen

Marc Van De Merlen

Kunstenaar Marc Van De Merlen is al meer dan 25 actief met metaal kunst. Ook maakt hij steensculpturen van cellenbeton en mergelsteen. Marc is meer dan veelzijdig. Naast metaalkunst en beeldhouwwerken schildert hij ook. De schilderijen zijn gemaakt met acrylverf op zowel doek, mdf, osb of andere beschilderbare materialen.

 

AFKOMST          BELGIE


MEDIUM           METAALKUNST / BEELDHOUWKUNST

 

 

Artiestverklaring

Marc laat zich vooral inspireren door werken gezien op pinterest waar hij dan een eigen creatief werk van maakt. Ook haalt hij zijn inspiratie uit TV programma’s van o.a. Discovery channel en National geografic channel, waar het verbouwen en opmaken van oude en nieuwe auto’s hem inspiratie leveren voor een volgend werk. De technieken die men daar gebruikt worden dan ook soms uitgetest in zijn eigen werken.

Op aanvraag worden ook werken gemaakt, als de geïnteresseerde dan een voorbeeld op tekening of foto heeft worden werken gemaakt, zowel in steen als metaal .
Alhoewel dit niet zo eenvoudig is omdat men geen resultaat ziet voor het werk af is. Soms wordt er ook een persoonlijke toets toegevoegd om het kunstwerk (zoals al zijn werken) exclusief te maken.
Anders wordt zijn kunst bandwerk en dat is niet de bedoeling, alle stukken moeten anders zijn, ook als het maar een beetje !

 

Marc Van De Merlen

Marc

Een kleine greep uit de collectie van Kunstenaar Marc Van De Merlen

Bekijk collectie
bekijk alle werken

Marc Van De Merlen

Biografie

Marc is al 25 jaar in de weer om kunst te maken, in het begin vooral metaal en laswerk, en sinds een 10 tal jaar maakt Marc ook schilderijen. In 2019 is Mac begonnen met steensculpturen.
Marc is autodidact en heeft geen academische vorming.  Bij elk werk dat hij maakt leert hij bij.
Hij is een kei in het bedenken van allerlei creaties, met allerlei materialen of het nu voor buiten of binnen is.

TENTOONSTELLINGEN / MEDIA

2024

Kulav Gallery, Sint-Franciscusstraat 33 Lommel (BE) 
6 april 2024 t/m 28 april 2024
Elke zaterdag en zondag van 13:00 tot 17:00 uur.