Wilbert Das Metaalkunstenaar Vlinders in metaal ter decoratie

Wilbert Das

Wilbert is een kunstenaar die bekendheid heeft verworven door zijn unieke Vlinders zowel in cortenstaal als rvs. Wilbert maakt Vlinders ter nagedachtenis maar ook schitterende Vlinders voor binnen- en buitendecoratie.

Wilbert is mede-eigenaar van Verdas en kon hij zich daar volledig wijden aan zijn creatieve uitspattingen. Hij loopt over van enthousiasme. Zijn vlinders zijn elegant met een organisch gevoel, alsof ze in de natuur ontstaan en ontwikkeld zijn.

AFKOMST          BELGIE


MEDIUM            METAALKUNST

Artiestverklaring

Ik werk voornamelijk met metaal, maar ook met verrassende andere materialen zoals glas voeg ik soms toe. Mijn kunstwerken zijn figuratief, inspiratie haal ik uit de natuur.

Een kunstwerk creëren is praten met mijn handen. Emotie smeed ik om tot concrete vormen vanuit mijn buik en hart. Ik omhels de aardse materie, het metaal en ik vertrouw er mijn diepste emoties aan toe.

Wilbert

Een kleine greep uit de collectie Metaalkunst van Wilbert Das

Bekijk collectie meer over wilbert
bekijk alle werken

Wilbert Das

Biografie

Na mijn opleiding tot metaalbewerker ben ik gestart als plaatbankwerker en heb ik mij verschillende technieken eigen gemaakt. In 2006 ben ik samen met een compagnon een eigen bedrijf in de metaalbranche gestart. Wij zijn in 2014 door stad Lommel gevraagd om een kunstwerk in de vorm van een vlinder te maken ter promotie van een vlinderproject. Deze vlinder heeft een half jaar op een rotonde in het centrum van Lommel gestaan.

Na deze periode hebben wij de vlinder in onze bedrijfstuin geplaatst, waardoor
ik deze iedere dag zelf kon bewonderen. Het idee om daar iets meer mee te gaan doen bestond al snel echter ontbrak op dat moment de tijd. In 2020 ben ik toch gestart met het maken van vlinders als tuindecoratie maar al snel kreeg ik de vraag of ik een herdenkingsvlinder voor een overleden moeder kon maken. In samenspraak met de achtergebleven dochter is er toen een kunstwerk tot stand gekomen wat een mooie plaats in haar tuin heeft gekregen.

Het was zo ontzettend mooi om dat te mogen doen en het voelde erg goed om iets te kunnen maken waar een ander troost uit kan halen. Sindsdien heb ik al vele kunstwerken op wens van de klant gemaakt, waardoor elk exemplaar uniek is. Ik vraag de klant wat voor idee ze in hun hoofd hebben en vertaal dat vervolgens in een kunstwerk.
Daarnaast maak ik ook kunstwerken naar eigen ontwerp.

ONDERWIJS

Metaalbewerking

TENTOONSTELLINGEN / MEDIA

2023
Gallery Kulav, Lommel (BE)
april 2023               
…………… lees meer >>>